UIOBiH: Za osam posto više prikupljenih prihoda

Bez autora
Apr 05 2010

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) je u martu ove godine na Jedinstveni račun ukupno prikupila 348 miliona KM netoprihoda, što je za osam posto ili 26 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine. U prva tri mjeseca 2010. korisnicima prihoda s Jedinstvenog računa UIO raspoređeno je ukupno nešto više od milijardu KM indirektnih poreza, gdje spadaju PDV, carina, akciza i putarina. Raspodjela sredstava se vrši u skladu sa Zakonom o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i u skladu s Odlukama Upravnog odbora UIO o koeficijentima za raspodjelu prihoda. Za finansiranje državnih institucija u prva tri mjeseca ove godine doznačeno je 167 miliona KM. Federaciji BiH je u januaru, februaru i martu ove godine doznačeno 551 milion KM, a Republici Srpskoj je raspoređeno 276 miliona KM.

UIOBiH: Za osam posto više prikupljenih prihodaUprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) je u martu ove godine na Jedinstveni račun ukupno prikupila 348 miliona KM netoprihoda, što je za osam posto ili 26 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine.

U prva tri mjeseca 2010. korisnicima prihoda s Jedinstvenog računa UIO raspoređeno je ukupno nešto više od milijardu KM indirektnih poreza, gdje spadaju PDV, carina, akciza i putarina, saopćeno je danas iz UIOBiH.

Raspodjela sredstava se vrši u skladu sa Zakonom o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i u skladu s Odlukama Upravnog odbora UIO o koeficijentima za raspodjelu prihoda.

Za finansiranje državnih institucija u prva tri mjeseca ove godine doznačeno je 167 miliona KM.

Federaciji BiH je u januaru, februaru i martu ove godine doznačeno 551 milion KM, a Republici Srpskoj je raspoređeno 276 miliona KM.

Distriktu Brčko je s Jedinstvenog računa zaključno s 31. martom 2010. godine doznačen 31 milion KM.

Planirani netoprihodi na Jedistvenom računu za 2010. godinu iznose četiri milijarde i 663 miliona KM.

Procjene su da će Uprava do kraja godine ispuniti ovaj plan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik